Ο Ερντογάν έκλεισε τα σύνορα στους δημόσιους υπαλλήλους! – Ανησυχία στην Ευρώπη

 

upd: Ο τούρκος Πρόεδρος Τ.Ερντογάν σε μια πρωτοφανή κίνηση, αποφάσισε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις σε όλα τα επίπεδα του κράτους.

Μεγάλη είναι η ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το «πογκρόμ» που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του.  

Στο μεταξύ, το σχεδιασμό του πραξικοπήματος ομολόγησε ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. Ο  Οζτούρκ συνελήφθηκε και διαπομπεύθηκε από τις Αρχές. Μάλιστα η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με το δεμένο με γάζες  αφτί του.

 

tyrkeyΗ ταχύτητα με την οποία συνελήφθησαν δικαστές και άλλοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε έτοιμο εκ των προτέρων έναν κατάλογο συλλήψεων, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία που εκδηλώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, την Κυριακή οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει ήδη σχεδόν 3.000 ύποπτους στον στρατό, από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς έως απλούς στρατιώτες, και τον ίδιο αριθμό δικαστών και εισαγγελέων.

“Φαίνεται τουλάχιστον ότι κάτι είχε προετοιμαστεί. Οι κατάλογοι υπάρχουν, το οποίο δείχνει ότι ήταν έτοιμο και προς χρήσιν σε κάποιο στάδιο”, σημείωσε ο Χαν.

“Ανησυχώ πολύ. Είναι ακριβώς αυτό που φοβόμασταν”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Το καθεστώς Ερντογάν εκδικείται πραξικοπηματίες και διαφωνούντες – 6000 συλλήψεις

SHARE