Ηχηρή παρέμβαση Κ. Καραμανλή – Λέμε ΝΑΙ στο ευρώ – Εσφαλμένη διαπραγματευτική τακτική το ΟΧΙ

 

karamanlis

 

Να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής κάλεσε τους Έλληνες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτική παρέμβασή του, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.  

Όσοι θεωρούν ότι το ΟΧΙ βοηθάει τη διαπραγματευτική τους τακτική, σφάλλουν, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, “καρφώνοντας” τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του.

Αναγνώρισε πως η «Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της και οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης, όπως σφάλματα κάναμε και εμείς». Όμως, συνέχισε, η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικονομία δεν επιβάλλεται μόνο για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς, τυχόν έξοδος μας θα έχει αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, ειδικά από τους πιο αδύναμους.

Και συνέχισε: «Όποιος έχει μεγαλώσει στη δύσκολη και ασταθή αυτή γωνιά του κόσμου, ξέρει ότι η εθνική ασφάλεια υπερτερεί ως κριτήριο».

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ακόμη πως έκανε την παρέμβαση αυτή όχι από κάποια προσωπική επιδίωξη, αλλά από υποχρέωση να πει την αλήθεια.

«Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης, η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Την Κυριακή λέμε ‘ναι’ στην Ευρώπη, με συναίνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνημα» κατέληξε ο Κώστας Καραμανλής.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τηλεοπτικό μήνυμα στον ελληνικό λαό υπέρ του “Ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αναμένεται να απευθύνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένης της “σιγής” του κ. Καραμανλή όλα αυτά τα χρόνια που έχουν αλλάξει δραματικά την εικόνα της Ελλάδας και της οικονομίας.

Ήδη σε παρέμβασή του αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, έκανε λόγο για «άφρονες επιλογές» που οδηγούν την Ελλάδα σε περιπέτειες, ενώ τόνισε ότι το ερώτημα θα έπρεπε να είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Συγκεριμένα ο Κ. Καραμανλής είχε τονίσει σε δήλωσή του:

«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινό αίτημα των γαλάζιων βουλευτών προς τον Κ. Καραμανλή είναι να πάρει το λόγο στη Βουλή κάτι που εν τέλει δεν έγινε.

SHARE