Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Καναντέρ

canad01

Στην περιοχή των Δερβενοχωρίων, πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ συνετρίβη το οποίο επιχειρούσε στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πιλότοι έχουν τραυματιστεί αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ οι αιτίες της πτώσης αποδίδονται σε τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος. Στην περιοχή εστάλησαν και ενεργούν από αέρος, οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

SHARE