Αλέξης Τσίπρας : Έμφαση στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση

Tsipras_Katainen

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, κ. Jyrki Katainen, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί πλέον αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία, μετά τη μακρά περίοδο λιτότητας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συζητήθηκαν ζητήματα επενδύσεων, η ένταξη ελληνικών επενδυτικών σχεδίων και επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), καθώς και η δυνατότητα συγχρηματοδότησης τους από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν επιλεγεί 42 έργα μέσω των οποίων 5,4 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν το επόμενο διάστημα στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και μεταφορών, του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών και της έρευνας, και της βιομηχανίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, κ. Γίρκι Κατάινεν, με τον οποίον και συζήτησαν την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας και τα διαθέσιμα επενδυτικά εργαλεία προς το σκοπό αυτό.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πώς έπειτα από μια μακρά περίοδο μέτρων λιτότητας, η έμφαση τώρα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση, η ώθηση των οποίων θα συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη και υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων.

Συζητήθηκαν ζητήματα επενδύσεων, η ένταξη ελληνικών επενδυτικών σχεδίων και επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), καθώς και η δυνατότητα συγχρηματοδότησης τους από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν επιλεγεί 42 έργα μέσω των οποίων 5,4 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν το επόμενο διάστημα στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και μεταφορών, του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών και της έρευνας, και της βιομηχανίας.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής σχετικά με τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2015 και του παρέδωσε σχετικό ενημερωτικό φάκελο.

Εν τω μεταξύ, μετά από το πέρας της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε: “Μετά από μακρά λιτότητα τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης”.

SHARE