ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ! Χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας! Κλειστός ο περιφερειακός Πεντέλης – Κλειστά σχολεία σε Διόνυσο, Πεντέλη

XIONI STHN ATTIKHΧιονίζει από το πρωί στην Αττική . Πυκνό χιόνο πέφτει στα Βόρεια Προάστια του νομού και ήδη έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους με τον Περιφερειακό της Πεντέλης να έχει κλείσει. Κλειστή είναι επίσης η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο Διόνυσο, στη Νέα και Παλαιά Πεντέλη.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ το βράδυ της Δευτέρας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη θα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας Ελλάδας, η πτώση της θερμοκρασίας και ο παγετός.

Τρία κτίρια ανοίγει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία αστέγων από το ψύχος

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ και λίγες ώρες φέρνουν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της στέγασης των συμπολιτών μας που δεν έχουν το δικό τους σπίτι.

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων πολιτών από το ψύχος λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, θέτοντας εκτάκτως σε λειτουργία ως χώρους φιλοξενίας, σε πρώτη φάση, τρία δημοτικά κτίρια.

Έτσι, από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, και για όσο απαιτήσουν οι έκτακτες συνθήκες, θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι εξής χώροι:

1)    Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος
οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας

2)    Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου
οδός Μαμούρη και Δύμης (τηλ. 210 8223946, 210 8223184)

3)    Λέσχη Φιλίας Κυψέλης
οδός Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα (τηλ. 210 8674900)

Σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1960 για πληροφορίες, καθώς και για όσους έχουν ανάγκη βοήθειας μόνο για την περιοχή του δήμου Αθηναίων.

SHARE