ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

attica bankΕπαφές με διεθνή επενδυτικά κεφάλαια πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα  με αποκλειστικές πληροφορίες του bankwars.gr η διοίκηση της Attica Bank. Bασικό θέμα στις σχετικές συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα είναι η ενδεχόμενη συμμετοχή ξένων κεφαλαίων στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως μέχρι στιγμής οι διεθνείς fund managers εμφανίζονται θετικοί στο συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, καθώς θεωρούν πως η Τράπεζα Αττικής θα είναι πιθανότατα η μοναδική τράπεζα που θα ανακεφαλαιοποιηθεί με ίδια και δεν θα χρειαστεί τη βοήθεια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επίσης θετικά σχολιάζουν οι ξένοι με τους οποίους πραγματοποιεί επαφές η διοίκηση Γαμβρίλη το γεγονός  ότι ο βασικός μέτοχος της Attica Bank, το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να στηρίξει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μάλιστα το ΤΣΜΕΔΕ έχει αποφασίσει να καλύψει και τις αδιάθετες μετοχές της ΑΜΚ.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις είναι σχεδόν βέβαιο πως η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, οπότε ο όμιλος θα τοποθετηθεί στρατηγικά στον τραπεζικό χάρτη ως μια ισχυρή τράπεζα, η οποία θα είναι σε θέση να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που θα υπάρξουν στον κλάδο.

 

SHARE