Εισβολή κουκουλοφόρων σε ΑΠΘ και Παιδαγωγικό Αθήνας – Εικόνες ντροπής

koukoloforoiΕικόνες ντροπής εκτυλίσσονται στα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σήμερα στο Παιδαγωγικό της Αθήνας και τα έκαναν γυαλιά καρφιά, ενώ κουκολοφόροι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Επεισόδια ανάμεσα σε άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και φοιτητές έγιναν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων.

Τα άτομα που εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο, κρατώντας στα χέρια τους διάφορα αντικείμενα, προκάλεσαν ζημιές και συγκρούστηκαν με φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τέσσερα μέλη της τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Γύρω από το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη.

Εν τω μεταξύ με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση» πραγματοποιούνται οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της χώρας.

Κατά την προεκλογική περίοδο επικράτησε ήρεμο κλίμα στα πανεπιστήμια, με τις φοιτητικές παρατάξεις να προτάσσουν τη σημασία της αναβάθμισης των φοιτητικών εκλογών και του ρόλου των φοιτητικών συλλόγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

SHARE