ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: «Το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα από τα πιο ασφαλή του κόσμου»

αρχείο λήψης

Στο συνέδριο του Economist βρέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης και μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα λιμάνι μεγάλων μεγεθών. Η κρουαζιέρα αποτέλεσε τη νέα δυναμική επιλογή μετά το 2010, ώστε με το συντονισμό δράσεων (Port Community) σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, να προσφέρουμε ολοένα περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες. To λιμάνι του Πειραιά και ο ΟΛΠ Α.Ε. αποτελούν το κέντρο (hub) της ελληνικής κρουαζιέρας».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Ο Πειραιάς αποτελεί το κέντρο της ελληνικής κρουαζιέρας. Όπως προκύπτει από τα μεγέθη της τελευταίας 5ετίας ο Πειραιάς αποτελεί το λιμάνι κόμβο για την ελληνική κρουαζιέρα. Με ετήσια κίνηση γύρω στα 2.000.000 αφιξοαναχωρήσεις επιβατών μετά το 2010, είναι το μόνο λιμάνι που προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών ευκολιών που απαιτούνται από τις εταιρίες κρουαζιέρας (παροχή νερού, παράδοσης στερεών και υγρών αποβλήτων, τροφοδοσίας, ναυτιλιακά καύσιμα κ.λ.π.)». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται για την συνεχή αναβάθμισή του υπογραμμίζοντας πως Ο ΟΛΠ συνεχώς αναβαθμίζει τις Υποδομές του.

α.: Επέκταση του νότιου λιμένα κρουαζιέρας για 2-3 νέες θέσεις ελλιμενισμού για πλοία νέας γενιάς. Το έργο έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται κατά 95% από κοινοτικά κονδύλια. Η κατασκευή του θα αρχίσει στο τέλη του 2015.

β.: Νέος Προβλήτας και Διεθνές Terminal (Άγιος Νικόλαος) για 2 θέσεις ελλιμενισμού. Το έργο θα παραδοθεί στο τέλος του 2015.

γ.: Αναδιαρθρώσεις στους Διεθνείς Σταθμούς Επιβατών “Θεμιστοκλής” και “Μιαούλης”.

δ.: Υπόγεια διάβαση επιβατών μεταξύ λιμένα κρουαζιέρας (Λεοντάρι) και Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά (SILO). Το έργο είναι στο Υ.Ν.Α. για έγκριση της Προκήρυξης κατασκευής.

ε.: Κατασκευή monorail περιμετρικά του λιμανιού σε συνεργασία με “Αττικό Μετρό”, Δήμο Πειραιά και ΣΤΑΣΥ. Το έργο έχει εγκριθεί και αναμένεται η τελική βέλτιστη λύση.

στ.: Προώθηση των έργων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

ζ.: Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού ιδεών για τη συνολική αναμόρφωση του χώρου κρουαζιέρας (από Μιαούλη μέχρι νέο λιμάνι).

Ο Γιώργος Ανωμερίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πόσο ασφαλές είναι το λιμάνι του Πειραιά:

«Το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα από τα πιο ασφαλή λιμάνια του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2010 και μετά έχει μηδενικό δείκτη ζημιών και φυσικά καμία αστική αγωγή κατά των υπηρεσιών του».

SHARE