ΑΚΙΝΗΤΑ: Θα υπάρξει αφορολόγητο – Ποιές “λυπητερές” έρχονται

AKINHTA PTOSH TIMON

upd; Τελικά, θα υπάρξει αφορολόγητο στα ακίνητα, αλλά το πόσο θα αποφασιστεί σε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομκων την ερχόμενη εβδομάδα. Οι αντιδράσεις δεν επιτρέποιυν τη φορολόγηση αποό το πρώτο ευρώ, όπως σχεδίαζαν οι φοροεισπράκτορες.

Στον απόηχο των έντονων διαφωνιών βουλευτών της κυβερνητικής πλευράς, σήμερα πραγματοποιειται σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για την οριστικοποίηση του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα υποκαταστήσει από το Σεπτέμβριο του 2013 το ΦΑΠ και το ενιαίο τέλος ακινήτων.

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

–  Η προθεσμία για την πληρωμή της δεύτερης δόσης του ΦΑΠ για το 2010 λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

–  Την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία για την καταβολή της 7ης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος για το 2012.

–  Τον Φεβρουάριο θα καταφθάσει και το ειδικό τέλος ακίνητων μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος που θα ταχυδρομήσει η ΔΕΗ.

–  Η προθεσμία για την πληρωμή της τρίτης και τελευταίας δόσης του ΦΑΠ για το 2010 λήγει στις 31 Μαρτίου.

–  Τον ερχόμενο Απρίλιο θα ταχυδρομηθούν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ για το 2011, ο οποίος θα καταβληθεί σε 3 μηνιαίες δόσεις.  Μέχρι τέλος Απριλίου θα πρέπει να πληρωθούν μαζί, η πρώτη δόση του ΦΑΠ για το 2011  και η πέμπτη και η τελευταία δόση για το ειδικό τέλος ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ.

SHARE