«Έφυγε» σε ηλικία 76 ετών ο ηθοποιός Ανδρέας Ντούζος

douzos a

Ο Ανδρέας Ντούζος, ένας μεγάλος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από τη ζωή.

Ο Ανδρέας Ντούζος έπασχε από Αλτσχάιμερ τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ από τον Ιανουάριο νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα λόγω ενός ατυχήματος που είχε.

Ο Ανδρέας Ντούζος σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του ’60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.
Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές “Κωνσταντίνου και Ελένης” και “Άκρως Οικογενειακόν”. Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία “Μια μέρα τη νύχτα” (2001).
Διαβάστε το συγκινητικό μήνυμα του γιου του Στιβ στο facebook…

 

SHARE