Προσφυγή κατά της απεργίας στα τηλεοπτικά MME υπέβαλαν τα ιδιωτικά κανάλια

1368011542_KANALIA

[UPD] Προσφυγή κατά της απεργίας στα τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπέβαλαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (Μega, Ant1, Star, Skai, Alpha, Mακεδονία,) με την οποία ζητούν να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των δημοσιογράφων που ξεκίνησε μετά το αιφνίδιο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Η συζήτηση για την προσφυγή των ιδιοκτητών ιδιωτικων τηλεοπτικών σταθμών καναλαρχων κατα της απεργιας στο ΜΜΕ και συγκεκριμένα κατά των ΕΣΗΕΑ, ΕΤΤΑ , ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ, αναβλήθηκε για αύριο το πρωί.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας αποφάσισε να αναβάλει τη διαδικασία μετά από αιτήματα των σωματείων που ζήτησαν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν, ενόψει και της απόφασης του ΣτΕ που αναμένεται σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί. Όπως δήλωσαν, με την απόφαση αυτή θα επανακαθοριστεί και η στάση τους απέναντι στην απεργία.

Επέστρεψε η ενημέρωση

Κυκλοφόρησαν κανονικά όλες οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα, ενώ λειτουργούν όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμποντας ειδησεογραφικό πρόγραμμα παρόλο που το βράδυ της Κυριακής η ΕΣΗΕΑ έλεγε ότι η απεργία συνεχίζεται σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και ότι «η περιφρούρηση όλων της, το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα περάσει».

Χθες το Bank Wars μετέδιδε:

Εσπασαν την απεργία τα κανάλια – Έκθετη η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΛΑ παρουσίαζαν κανονικά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και η ΕΣΗΕΑ έστελνε…sms στα μέλη της ότι η απεργία συνεχίζεται!  Παρά τη νέα απόφαση της ΕΣΗΕΑ  για συνέχιση της απεργίας με οριακή πλειοψηφία -πέντε ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά και ένα λευκό- οι πληροφορίες που ήθελαν τα κανάλια να ετοιμάζουν κεντρικά δελτία ειδήσεων επιβεβαιώθηκαν.  Πρώτος επανέφερε το κεντρικό δελτίο του με τον Νίκο Μάνεση ο Alpha, ενώ ακολούθησαν και οι υπόλοιποι ιδιωτικοί σταθμοί (το Mega με την Ολγα Τρέμη και τους σχολιαστές του, ο Ant1 με τηΡίτσα Μπιζόγλη και το Star με τον Παναγιώτη Στάθη). Η επικαιρότητα γύρω από την ΕΡΤ ήταν το κυρίαρχο θέμα.

Είναι προφανές ότι οι εκλογές που θα γίνουν στην ΕΣΗΕΑ την Τρίτη και την Τετάρτη θα “σημαδευτούν” από τον τρόπο αντίδρασης των παρατάξεων στο θέμα της απεργίας. Η φωνή της δημοσιογραφικής λογικής λέει ότι στο “μαύρο” που επέλεξε η κυβέρνηση για την ΕΡΤ δεν μπορεί να παίρνει ως απάντηση ένα άλλο “μαύρο”, αυτό που επιβάλλει η ΕΣΗΕΑ. Οι πολίτες δικαιούνται να παρακολουθούν και τα δελτία ειδήσεων των καναλιών και το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η λογική “βλέπετε μόνο το απεργιακό πρόγραμμα” δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, την οποία οι δημοπσιογράφοι οφείλουν να υπερασπίζουν.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου συνεδρίασε σήμερα Κυριακή, 16/6/2013, και επαναβεβαίωσε την απόφασή της για την απεργιακή κινητοποίηση κατά του πραξικοπηματικού λουκέτου στην ΕΡΤ σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, η οποία συνεχίζεται.
Καταγγέλλει την εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έστησαν εκδότες και καναλάρχες, οι οποίοι συντάσσονται με τον τρόπο αυτό με την προκλητική, αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου χαιρετίζει την αγωνιστική συμμετοχή όλων των συναδέλφων που, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των εργοδοτών, έδειξαν την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ. Χαιρετίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι δέκα εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν, σεβόμενες το δικαίωμα στην απεργία και τις αποφάσεις των σωματείων.
Για τον λόγο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να δώσει σήμερα στους συναδέλφους που εργάζονται στις εφημερίδες οι οποίες σεβάστηκαν το δικαίωμα στην απεργία την άδεια να εργαστούν για την έκδοση εν δυνάμει απεργιακών φύλλων. Η απόφαση αυτή αφορά τις εφημερίδες, με αλφαβητική σειρά:
ΑΥΓΗ
ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ
ΕΠΟΧΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΚΕΡΔΟΣ
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΙΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η απεργία σε όλα τα άλλα μέσα, έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά, συνεχίζεται σύμφωνα με τους όρους που έχει κηρυχθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή για τα ηλεκτρονικά μέσα, και από τις τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ) για τις εφημερίδες, μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφαση.
Σημειώνουμε ότι, στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Ενώσεις μας επιτρέπουν:

  1. Την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ.
  2. Την μετάδοση προγράμματος από τον χώρο της ΕΡΤ σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και
  3. Τη μετάδοση έως τριών 5λεπτων δελτίων ειδήσεων την ημέρα, επικεντρωμένων αυστηρά στα ζητήματα των κινητοποιήσεων και των πολιτικών εξελίξεων που σχετίζονται με το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ, και με τη συμμετοχή μόνον του απολύτως αναγκαίου προσωπικού.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και στο πλαίσιο του παραπάνω σκεπτικού, η συγκεκριμένη απόφαση επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα από τις Ενώσεις μέλη της ΠΟΕΣΥ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

 

 

SHARE