Έντονο αραβικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Επαφές με Α. Σαμαρά

ΦΩΤΟ-Με τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε ο ΣαμαράςΜε τον πρίγκιπα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και πρόεδρο της Kingdom Holding Company, Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο πρίγκιπας εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και έκανε θετικές αναφορές στο θέμα της Κύπρου, σημειώνοντας ότι το κατεχόμενο τμήμα της μεγαλονήσου το αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.

Υπογράφεται αύριο το πρωί στις 11:30 η διακρατική συμφωνία για Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι υπογραφές θα λάβουν χώρα μετά τη σύσκεψη της μικτής επιτροπής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στην οποία από την πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα παραστούν ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Επικρατείας.

Εκτός από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την Αμοιβαία Προστασία των Επενδύσεων θα υπογραφούν δύο MoU για την πολιτιστική και αθλητική συνεργασία, ένα MoU για θέματα άμυνας και ένα πρωτόκολλο για την άμυνα.

 

SHARE