Έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου – Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση

Ευρεία σύσκεψη με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα (prior actions) που έχει ζητήσει η τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση, συγκαλεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην κυβέρνηση καταβάλλουν προσπάθεια ώστε οι τελευταίες εκκρεμότητες του πακέτου μέτρων να έχουν κλείσει έως την Κυριακή, ώστε το πακέτο να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Euro Working Group, την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή και την Τετάρτη να συνεδριάσει το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, για να δώσει την έγκρισή του.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια έως και την τελευταία στιγμή να βρεθούν οι μέγιστες συναινετικές λύσεις, δεδομένης της άρνησης της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμφωνήσει με τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις ως έχουν, χωρίς πάντως να κλείνει την πόρτα της κυβερνητικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του και το ΠΑΣΟΚ ζητά παρεμβάσεις σε τέσσερα σημεία του τελικού πακέτου μέτρων, με αιχμή και πάλι το θέμα των εργασιακών: Να παραμείνει το επίδομα γάμου για χαμηλόμισθους εργαζόμενους και να διασφαλιστεί η επεκτασιμότητα των εθνικών συλλογικών συμβάσεων, δηλαδή να δεσμεύει όλους τους εργοδότες και όχι μόνον όσους την υπογράψουν.

Για το ζήτημα υπήρξε την Παρασκευή επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου -από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται- με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη. Ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείεται να έχει εντός της ημέρας συνομιλία με τον πρωθυπουργό.

 

SHARE