Τσίπρας σε Μέρκελ – Ολάντ: Δεν κατανοώ την επιμονή των θεσμών στα σκληρά μέτρα

Νέα συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ είχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στους ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, ότι δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε σκληρά μέτρα, ενώ Μέρκελ και Ολάντ από την πλευρά τους ζήτησαν συμφωνία το Σάββατο.

Ενόψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός δίνει μάχη στις Βρυξέλλες για πολιτική λύση, παρά το ότι οι ηγέτες τον παραπέμπουν στους θεσμούς και στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά, με την Καγκελάριο να διαμηνύει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup του Σαββάτου και οπωσδήποτε λύση πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσμενέστατη θέση καθώς η συμφωνία με τους δανειστές θα περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, με τους θεσμούς να εμμένουν σε “παράλογες” απαιτήσεις, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

SHARE