Άναψε φωτιές ο ναύαρχος Κ.Χρηστίδης – Ανησυχεί για τις περικοπές στο Πολεμικό Ναυτικό

Το πρωτοσέλιδο της REAL NEWS με τη συνέντευξη που έδωσε ο εν ενεργεία αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης,έχει προβληματίσει την κυβέρνηση και έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στην πολιτική αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για δυσανάλογες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και εξέφρασε την ανησυχία του ότι αν συνεχιστούν, στο μέλλον είναι πιθανό να επηρεαστεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

– Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Α/ΓΕΝ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας έκανε λόγο για παρέμβαση ευθύνης. «Η παρέμβαση του Αρχηγού είναι μια παρέμβαση ευθύνης γιατί κρίνω και από την ποιότητα του αρχηγού. Είναι ένας έμπειρος, μάχιμος αξιωματικός ο οποίος μέχρι και τώρα έχει δείξει τα στοιχεία ενός μετρημένου ανθρώπου» ανέφερε ο βουλευτής, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

– Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ είπε ότι οι δηλώσεις του Κοσμά Χρηστίδη «συνιστούν μέγα πολιτικό ζήτημα» κάνοντας λόγο για εκκωφαντική σιωπή από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.

– «Η συνέντευξη του Αρχηγού αντικατοπτρίζει το πραγματικό αίσθημα οργής από το οποίο διακατέχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως δεν έχει νόημα να κάνουμε ότι δεν το ξέρουμε και ότι δεν το βλέπουμε.

SHARE