Άδεια τα ταμεία – Η κυβέρνηση «σκουπίζει» τα διαθέσιμα ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ και της Βουλής!

tsepesΣε οριακό σημείο βρίσκεται η ρευστότητα, με τις κινήσεις της κυβέρνησης να θυμίζουτν έντονα το καλοκαίρι του 2015. 

Μετά τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση «βάζει χέρι» και στα διαθέσιμα  της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής  επιβεβαίωσε την πληροφορία, λέγοντας πως η κίνηση αυτή είναι προς το συμφέρον τόσο της Βουλής, όσο και του Δημοσίου. «Αν είχε γίνει αυτό από πέρυσι, η Βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατομμύριο από επιτόκια» ισχυρίστηκε ο Νίκος Βούτσης.

Η Βουλή θα μεταφέρει σε λογαριασμό της ΤτΕ το ποσό των 67 εκατ. ευρώ και θα κρατήσει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των δέκα εκατ. ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι επί προεδρίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε ζητηθεί το ίδιο, όμως η τότε Πρόεδρος αρνήθηκε.

Τις πληροφορίες  περί δέσμευσης των αποθεματικών του διαψεύδει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σημειώνοντας ότι «με αλλεπάλληλα έγγραφά του έχει διατυπώσει σαφή θέση ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια».

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι «έχει καταστήσει σαφές με το υπ’ αριθμ. 931/13.3.2015 έγγραφό του προς το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος πως θεωρεί «παράνομη, άκυρη και αυθαίρετη οιαδήποτε «επένδυση», διάθεση, διαχείριση εκ μέρους σας, οιουδήποτε ποσού εκ των διαθεσίμων που τηρούνται στους λογαριασμούς του ΠΦΣ και του ΚΑΕΦ στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του δ.. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου» και τους καλεί να μην προβούν σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια».

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα η πληροφόρηση αποτελεί ουσιώδες στοιχείο για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης, αλλά προϋποθέτει εγκυρότητα και σοβαρότητα», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: 

Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» και στα διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ – Οργή από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Ρέγκλινγκ: Οριακή η ρευστότητα της Ελλάδας

SHARE