« Άγγελοι και startups» παρουσιάσεις νεοφυών σχημάτων στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 3η παρουσίαση νεοφυών σχημάτων στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ για το έτος 2017. Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά την ανάγκη επιτυχίας του θεσμού των ΕΑ, η οποία προϋποθέτει τη συνεργασία της πολιτείας με την επιχειρηματική κοινότητα και  συνιστά μια από τις αναγκαίες συνθήκες για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση. 

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚεΜΕ/ΔΕΑ-ΕΒΕΑ, Καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας, παρουσίασε τις δράσεις του ΔΕΑ, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία Εθνικού Φορέα Επιχειρηματικών Αγγέλων και η  διεθνοποίηση του ΔΕΑ. Ενώ ο σύμβουλος του ΔΕΑ, καθηγητής κ. Π. Αλεξάκης επισήμανε το ρόλο των Ε.Α στην ανάπτυξη της Οικονομίας, όπως καταμαρτυρείται από τη Διεθνή πρακτική.

Παρουσιάστηκαν 3 ομάδες σε 11 Αγγέλους του Δικτύου  και συγκεκριμένα:

  1. BrandCodes (κ. Θάνος Βλασταράς): τα qr codes της νέας εποχής, έγχρωμα και δυναμικά (SaaS, http://qrmitos.com).
  2. CrossMobile (Δρ. Παναγιώτης Κατσαλούλης): το λογισμικό που επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά για όλα τα λειτουργικά συστήματα, IOs, Android και Windows (software, https://crossmobile.tech).
  3. Stickito (κ. Γιώργος Ζερβός): η ελληνική απάντηση στην παγκόσμια αγορά συλλεκτικών καρτών για παιδιά (προϊόν, https://www.stickito.co.uk).

Τα μέλη του Δικτύου έκαναν κομβικές ερωτήσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις αναφορικά με την ιδέα, την στρατηγική εισόδου στην αγορά, τη βιωσιμότητα των προτεινόμενων προϊόντων / υπηρεσιών κ.α., ενώ ταυτόχρονα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πληρότητα των παρουσιάσεων, την ωριμότητα των ομάδων και την καινοτομικότητα των ιδεών.

Τα pitch decks των ομάδων έχουν αποσταλεί στους Επιχειρηματικούς Άγγελους και αναμένουμε τις πρώτες κατ’ ιδίαν συναντήσεις ήδη από την επόμενη εβδομάδα (24-28/7). Τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων δεν θα είναι σε πρώτο χρόνο ανακοινώσιμα, αποτελούν, όμως, το σημαντικότερο βήμα για τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων στην Χώρα μας.

SHARE