Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος και τη μακεδονική γλώσσα

Greek Prime Minister Alexis Tsipras and Macedonian Prime Minister Zoran Zaev gesture before the signing of an accord to settle a long dispute over the former Yugoslav republic's name in the village of Psarades, in Prespes, Greece, June 17, 2018. REUTERS/Alkis Konstantinidis

 

Για την ταυτότητα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της «Μακεδονίας» που εξασφαλίζει η συμφωνία των Πρεσπών μίλησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος και τη μακεδονική γλώσσα. Με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Μακεδονίας», ανέφερε ο ίδιος απευθυνόμενος στους πολίτες ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης ο Ζάεφ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά σε «Ευρωπαϊκή Μακεδονία» και όχι Βόρεια Μακεδονία όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως «Με τη συμφωνία προστατεύσαμε τη μακεδονική μας ταυτότητα».

«Στις 30 Σεπτεμβρίου με τη φωνή μας για την ‘’Ευρωπαϊκή Μακεδονία’’ μπαίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ζάεφ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.

SHARE