Υπόθεση Novartis: Κουκούλα, ράσο, μάσκα και συνέντευξη σε Ελβετούς!

Συνέντευξη σε κρατικό κανάλι της Ελβετίας έδωσε ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες του FBI στην υπόθεση Novartis, στο πλαίσιο των γυρισμάτων ντοκιμαντέρ για την υπόθεση.

Όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία που αποκαλύπτει το dikastiko.gr, ο μάρτυρας βρίσκεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ουάσιγκτον, φορώντας την καλογερική κουκούλα και το ράσο που συμβολίζει κατά τους Αμερικανούς «το καλό» και άσπρη μάσκα, ώστε να καλύπτονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με το συμβολισμό να είναι βέβαια στο λευκό χρώμα της μάσκας.

Απέναντί του είναι μια δημοσιογράφος του καναλιού RSI, καθώς και η ομάδα του Έλληνα δικηγόρου Παύλου Σαράκη που συνδράμει νομικά τους μάρτυρες.

Σημειώνεται πως το ελβετικό κανάλι πήρε άδεια από την αμερικανική Δικαιοσύνη ώστε να γυρίζει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμβόλαιο βάση του οποίου η προβολή του ντοκιμαντέρ στην Ελβετία και σε όλο τον κόσμο θα γίνει μετά το πέρας της διαδικασίας η οποία εκκρεμεί στην Αμερική και αφορά την φαρμακοβιομηχανία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και ήδη συντάσσεται κατηγορητήριο.

Ακολούθως κι αφού απαγγελθούν κατηγορίες θα ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την εταιρία για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα συμβιβαστεί.

 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ” ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Ο Σεπτέμβρης αναμένεται «καυτός» στο πεδίο της δικαιοσύνης κυρίως για τις υποθέσεις που συνδέονται με «μαύρο πολιτικό χρήμα». Στο επίκεντρο θα βρεθεί το σκάνδαλο Novartis, τα ευρήματα του οποίου αγγίζουν πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες. Κάποιοι από τους τελευταίους μάλιστα, σύμφωνα με την «Νέα Σελίδα», θα βρεθούν αντιμέτωποι με την άσκηση σε βάρος τους της ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Διαφθοράς για δωροληψία και ξέπλυμα και θα εξωθηθούν σε παραίτηση. 

Η άσκηση διώξεων, επιμένουν δικαστικές πηγές, θα προκαλέσει νέο πολιτικό σεισμό στη χώρα, μεγαλύτερο από αυτόν του περασμένου Φεβρουαρίου. Συγχρόνως νέα ευρήματα στις ΗΠΑ από τις εκεί αρχές προκαλούν κραδασμούς και στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, αφού η δράση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Φέλιξ Ερχατ – γνωστού από τις επιστολές στον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για συνάντηση στο Νταβός – αγγίζουν και τον δικηγόρο του Λευκού Οίκου.

«Δεμένοι» έξι πολιτικοί

Στην Ελλάδα «δένονται» για διώξεις από τα ευρήματα έξι από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία εστάλη το γνωστό έγγραφο στη Βουλή. Για όλα έχουν εντοπιστεί λογαριασμοί στο εξωτερικό, ενώ για το ένα έχει βρεθεί και ύποπτη πορεία χρήματος σε ελληνική ιδιωτική τράπεζα. Τα περισσότερα ακολούθησαν τη μέθοδο να φουσκώνουν τους λογαριασμούς στενών συγγενικών τους προσώπων (σύζυγοι, αδέλφια, ξαδέλφια), τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των μαύρων χρημάτων, τα οποία φυσικά δεν δηλώθηκαν ποτέ.

Εξαίρεση αποτελεί πρώην υπουργός, που εμπιστευόταν πολύ τη γραμματέα του, με την οποία αντάλλασσε «καυτά» sms. Ο λογαριασμός της εντοπίστηκε στο εξωτερικό με εκατομμύρια ευρώ και ο πολιτικός ο οποίος συνδέεται με την άλλοτε στενή συνεργάτιδά του κινδυνεύει ακόμα και με προφυλάκιση. 

Σεισμό προκαλούν πάντως και οι μέθοδοι ξεπλύματος των μιζών της Novartis, μέσω των ακινήτων που προστέθηκαν στην περιουσία πολιτικών, οι οποίοι δεν ασκούσαν επάγγελμα τα χρόνια που πέρασαν. Ακίνητα σε νησιά, σε πόλεις του εξωτερικού, ακόμα και πέραν του Ατλαντικού, «προδίδουν» εκείνους που θέλησαν να «ξεπλύνουν» έτσι τα «μαύρα».

Μάλιστα, προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ έχει αποκαλύψει ακριβώς πώς και πότε έγιναν οι αγορές. Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι εταιρείες επικοινωνίας, οι οποίες, επίσης με το αζημίωτο, βρέθηκαν να «ξεπλένουν χρήματα» στην Ελλάδα και το εξωτερικό”

 

SHARE