Ξεχάστε Δώρα και αυξήσεις, είπε ο Τσακαλώτος στους δημόσιους υπαλλήλους

Με άδεια χέρια έφυγαν από το υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς βρήκαν κλειστή «πόρτα» και στο θέμα της επαναφοράς των Δώρων και στο αίτημα για μισθολογικές αυξήσεις.

Στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός επισήμανε ότι ένα τέτοιο μέτρο στοιχίζει 1,6 δις ευρώ ενώ ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 είναι της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ. Η συζήτηση επί του θέματος έγινε, πάντως, με φόντο πρωτόδικη απόφαση περί αντισυνταγματικότητας της κατάργησης των Δώρων.

Στα μισθολογικά , «ο υπουργός δεν μπήκε καν στη συζήτηση» ενώ όσον αφορά στο αίτημα ακύρωσης της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου από το 2020 και επαναφοράς του στα 12.000 ευρώ, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η συζήτηση δεν είναι της παρούσης.

Όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό, η ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με τον Γ. Πάιδα εξέφρασε την ελπίδα να μην περικοπούν οι συντάξεις από την 1-1-2019 αν και επισήμανε πως εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου οι νέοι συνταξιούχοι έχουν ήδη αποδοχές μειωμένες κατά 30%. Ο υπουργός σύμφωνα με τον κ. Πάιδα, συμφώνησε πως υπάρχουν αδικίες και εκτίμησε πως θα περάσουν κάμποσα χρόνια πριν συγκλίνουν οι αποδοχές παλαιών και νέων συνταξιούχων.

iefimerida.gr

SHARE