ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Οι κάλπες βγάζουν ακροδεξιά και οι διεθνείς οίκοι βλέπουν ράλι στο Χρηματιστήριο

Ράλι στο χρηματιστήριο της Βραζιλίας κατά τους επόμενους 12 μήνες από την πιθανή νίκη του ακροδεξιού  Jair Bolsonaro για την θέση του πρόεδρου της χώρας, βλέπουν οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι.

“Θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις μετοχές σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα εάν επιδιώξει επιθετικά μέτρα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών”.

Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης Bolsonaro θα είναι να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα, να άρουν τους περιορισμούς στη μαζική γεωργική βιομηχανία και να ιδιωτικοποιήσουν ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις.

Ο οικονομικός σύμβουλός του Bolsonaro ο Paulo Guedes, θεωρείται ιδιαίτερα φιλικός στους κύκλους των επενδυτών.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης Ibovespa σημείωσε άνοδο 29% σε όρους δολαρίων, όταν οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να δείχνουν υπεροχή του Bolsonaro στα μέσα Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης Ibovespa διαμορφώνεται την τρέχουσα περίοδο στις 85.719 μονάδες.

Η UBS υποστηρίζει ότι ο Ibovespa θα μπορούσε να αυξηθεί σχεδόν 40% τους επόμενους δύο μήνες.  Στην ίδια εκτίμηση συγκλίνουν Banco Bradesco και Citigroup Inc. προβλέποντας ταυτόχρονα υπερβολές από τους επενδυτές. Θετικές είναι επίσης οι Schroders Plc και η NCH Capital.

«Ένα μέρος του εκλογικού κινδύνου έχει αφαιρεθεί και η νίκη του Bolsonaro είναι πολύ πιθανή» ανέφερε η Rio Bravo Investimentos. Η εταιρεία, η οποία ανήκει στον κινέζικο όμιλο Fosun, έχει 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση.

-Η Schroders αγοράζει βραζιλιάνικες μετοχές.

-Η Citigroup Inc. προβλέπει ότι ο Ibovespa θα σημειώσει άνοδο 21% στις 104.000 μονάδες έως τα μέσα του 2019, προς το τέλος των δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

-Ο Branco Bradesco αναφέρει ότι μπορεί να φθάσει έως τις 120.000 μονάδες τους επόμενους 12 μήνες.

-Η UBS υποστηρίζει ότι το χρηματιστήριο της Βραζιλίας θα μπορούσε να φθάσει στις 119.000 μονάδες.

 

brazilstockss2222.png

 

brazilstocksss11.png

 

Βραζιλία: Από την Κυριακή με ακροδεξιό πρόεδρο…

 

 

Βραζιλία – Εκλογές: Θρίαμβος της ακροδεξιάς!

SHARE