Βραζιλία: Γιατί Ροναλντίνιο και Ριβάλντο ψηφίζουν τον ακροδεξιό Ζαΐρ Μπολσονάρο

Δύο μεγάλοι ποδοσφαιρικοί αστέρες, Ροναλντίνιο και Ριβάλντο, βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής μετά την υποστήριξη που εξέφρασαν δημόσια στον ακροδεξιό νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Οι δύο πρώην μεγάλοι άσοι της Εθνικής Βραζιλίας έχουν προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις έπειτα από την υποστήριξη του ακροδεξιού Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.

«Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους», είχε γράψει στο twitter ο Ροναλντίνιο, ο οποίος τάχθηκε με αυτόν τον τρόπο υπέρ του Μπολσονάρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Ριβάλντο: «Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο», ανέφερε από τη μεριά του ο πρώην άσος του Ολυμπιακού.

Αντιδράσεις, εκτός των social media, υπήρξαν και από τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Στενοχωριέμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε από τον λαό. Πως να πάμε από αυτήν την πλευρά; Πως μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ…».

SHARE