Βόμβα Σόιμπλε: Ελπίζω ακόμα ότι οι Βρετανοί θα παραμείνουν εντός της Ε.Ε.

 

Την ελπίδα ότι η Βρετανία θα αναθεωρήσει την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την αλληλεγγύη που της έδειξε η ‘Ενωση σε ό,τι αφορά την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ στη νοτιοδυτική Αγγλία εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Και βέβαια ελπίζω ακόμα ότι οι Βρετανοί θα παραμείνουν εντός της Ε.Ε.», ανέφερε ο Σόιμπλε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στις εφημερίδες του ομίλου Funke σήμερα. Πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι Βρετανοί θα δουν πως «δεν είναι καλό να είσαι μόνος σου στον κόσμο».

Ο Σόιμπλε αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας το 2017 και είναι σήμερα πρόεδρος της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, της Μπούντεσταγκ. Παραμένει μια από τις σημαντικότερες μορφές της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Οι χώρες της Ε.Ε., όπως και οι ΗΠΑ και το NATO, τάχθηκαν στο πλευρό του Λονδίνου και απέλασαν πάνω από 140 Ρώσους διπλωμάτες μετά τη δηλητηρίαση του Σκρίπαλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι, για την οποία η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Ρωσία.

 

SHARE