Βενιζέλος: Γλύφετε τους δανειστές – Δεν προκύπτει καθαρή έξοδος σπό το μνημόνιο και ετοιμάσατε τη σκευωρία

«Είδατε ότι δεν προκύπτει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και γλύφετε εκεί που φτύνατε. Έχετε γίνει τα καλύτερα delivery boy», τόνισε για την κυβέρνηση στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «λόγω ανεπάρκειας των κυβερνώντων, έχουμε τα “Ίμια 2” τα οποία θα είναι χειρότερα από τα “Ίμια 1″».

«Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Σήμερα ο κ. Σεντένο, η κυρία Λαγκάρντ, ο κ. Ντράγκι» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Θυμάστε ότι εγώ πριν απόκαιρό σας είπα πάρτε την προληπτική γραμμή στήριξης και θυμάστε την επηρμένη απάντηση Τσακαλώτου;». 

«Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά αναζητάτε την εύκολη διαφυγή», υπογράμμισε, αναφερόμενος  στην εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

«Μάλλον το όνομά μου μπήκε από συνήθεια, αλλά κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό από τις συνεχείς προσπάθειες στοχοποίησης μου», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι».

«Γιατί τώρα;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζελος. «Πρόκειται για μία υπόθεση την οποία προετοιμάζετε εδώ και 14 μήνες, αλλά την φέρατε τώρα,  τη στιγμή που έχουν ανοίξει όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αναφέρθηκε και στην ζοφερή, όπως είπε, κατάσταση στην Δικαιοσύνη, λέγοντας: «Έχει δημιουργηθεί ζοφερή κατάσταση με κυβερνητικές παρεμβάσεις. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και αντιμετωπίζουν ποινικές και πειθαρχικές διώξεις όταν η κρισή τους, δεν αρέσει σε κάποιους».

«Ζητώ από τους έντιμους δικαστές να σταθούν όρθιοι απέναντι σε αυτή την παραβίαση», πρόσθεσε.

Το φάντασμα του Κόλλια (σ.σ. του Προέδρου του Α.Π που έγινε πρωθυπουργός της χούτντας του Παπαδόπουλου το 1967) ζωντανεύει, το βαθύ κράτος στεγάζεται και πάλι στη Δικαιοσύνη και το έχει αναλάβει η τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Απευθυνόμενος στην Ολομέλεια, ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στην δημοσιοποίηση του σκανδάλου πριν από 14 μήνες, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την κυβερνητική εφημερίδα, όπως αποκάλεσε το Documento, ενώ ζήτησε εκλογές γιατί  «δε θα τους αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στις λάσπες».

Η παραίτηση Ράικου, είπε,  δεν έγινε όπως την παρουσίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος, αλλά πιεζόμενη από την εφημερίδα Documento,

 Κατέθεσε στα πρακτικά και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Documento», που περιλαμβάνει και κατάθεση που δόθηκε την Κυριακή, που η εφημερίδα κυκλοφορούσε.

Οι κύριοι Κοντονής και Παπαγγελόπουλος έχουν μελετήσει τη δικογραφία, παραβιάζοντας τον νόμο, ενώ ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι ήξερε τους μάρτυρες, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι προκύπτει αντιποίηση εισαγγελικής αρχής.

Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία Σαράφη, είπε ότι αφορά περίοδο που δεν ήταν υπουργός Οικονομικών (σ.σ. Μάιος 2012). Είχε παραιτηθεί, καθώς είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την εμπλοκή Λιντζέρη, επισήμανε ότι συμπίπτει με το κούρεμα των ομολόγων των φαρμακευτικών εταιρειών, που ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον του. Θα μου δίνανε και μπουρμπουάρ επειδή του έκοψα 2,5 δισ. ευρώ, διερωτήθηκε.

 

SHARE