Βαρουφάκης: Πάντα σε μνημόνιο χωρίς αναδιάρθρωση χρέους

Παραμύθια της Χαλιμάς χαρακτήρισε την έξοδο από το μνημόνιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι με πλεονάσματα της τάξης του 3,5% η χώρα δεν μπορεί να ανασάνει, τονίζοντας ότι αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, η χώρα θα είναι πάντα σε μνημόνιο.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm και ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα έχει προοπτική δανεισμού από τις αγορές, ο κ. Βαρουφάκης το απέρριψε.
«Ποιος σοβαρός δανειστής δανείζει έναν πτωχευμένο;
Εκτός αν υπάρχει εγγύηση, από την ΕΚΤ και τον Draghi.
Αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους, η χώρα θα είναι πάντα σε μνημόνιο» είπε ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Regling ότι ο Βαρουφάκης χρέωσε την Ελλάδα με πολλά δισεκατομμύρια, ο πρώην ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι «ο ένοχος πάντα προσπαθεί να φορτώσει το έγκλημά του στο θύμα».
«Επί της υπουργίας μου το ΑΕΠ της χώρας έμεινε στα ίδια επίπεδα» υποστήριξε ο κ.Βαρουφάκης.
Όσον αφορά το θέμα των συντάξεων, ο κ.Βαρουφάκης  είπε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία περικοπή συντάξεων από το ΔΝΤ.
«Δεν θα αποφασίσει ο Τσακαλώτος με την Λαγκάρντ.
Η απόφαση θα ληφθεί από το Βερολίνο.
Η απόφαση για τις συντάξεις θα εξαρτηθεί από τα πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μέρκελ στην κυβέρνησή της και όχι υπό τη μορφή «ανταλλαγμάτων» (Πρέσπες κλπ)» ανέφερε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ο οποίος τόνισε ότι η σύγκρουση Ρώμης-Βερολίνου δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να προχωρήσει μόνη της σε ορισμένες κινήσεις, όπως μείωση των φόρων σε επιχειρήσεις ή μείωση του συντελεστή ΦΠΑ.

SHARE