Βαρδινογιάννης ξανά στις Τράπεζες – Αγοράζει με 75 εκατ. την Επενδυτική IBG – Έμφαση στο corporate banking

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος – IBG και οι θυγατρικές της στην Ελλάδα (CPB ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors) περνάνε στον Όμιλο Βαρδινογιάννη που κατέθεσε τη μοναδική πρόταση στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού στην Κύπρο. Το τίμημα για την απόκτηση του 100% της IBG και των θυγατρικών της στην Ελλάδα τοποθετείται στα επίπεδα των 75 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα εικόνας για επενδυτικη τραπεζα ελλαδος πωλησηΗ εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο ανακατατάξεων στον ελληνικό τραπεζικό σύστημα που προσπαθεί να ορθοποδήσει, αντιμετωπίζοντας έναν μεγάλο όγκο κόκκινων δανείων, “κληρονομιά” των επιλογών της προ και μετά μνημονιακής εποχής.

Η αγορά θεωρεί ότι τώρα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας “παράλληλης”, έστω μικρής τραπεζικής αγοράς, η οποία, χωρίς τα “βαρίδια” και τους “σκελετούς” του παρελθόντος, θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία και την υγιή επιχειρηματικότητα. (Αντίστοιχη περίπτωση αυτή της Praxia).

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος είναι το μοναδικό “ελεύθερο” χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα με ταυτόχρονη τραπεζική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα. Εποπτεύεται από την ΤτΕ με πλήρη τραπεζική άδεια και είναι ταυτόχρονα είναι μέλος του

Πρόθεση του Ομίλου Βαρδινογιάννη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναπτύξει πλήρως τις εργασίες και δραστηριότητες της IBG, εστιάζοντας στο corporate banking και όχι στο consumer.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη, το προπερασμένο καλοκαίρι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Marfin Bank Romania, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Αρχή Εξυγίανσης της Κύπρου.

τανισκιδης-γιωργοςΤο project τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Ρουμανία ήταν δουλειά ομάδας στελεχών υπό τον Γιώργο Τανισκίδη, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της δημιουργίας των τραπεζών Xios Bank και Millenium.

 

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος – IBG: Ποιοί ενδιαφέρθηκαν για τη “χρυσή” τραπεζική άδεια

 

SHARE