Τσίπρας – Καμμένος: Πολύς θόρυβος για το τίποτα! -Οι “151” υπάρχουν – Το μοναστήρι νά’ ναι καλά και από καλογέρους…

 

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα ζει, το πιστό στις πολιτικές εξελίξεις – ίντριγκες φιλοθεάμον κοινό.

Το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου, είτε είναι σικέ, είτε όχι, είναι γεγονός και αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη μεσημεριανή τους συνάντηση.

Σημειώστε και τον παράγοντα “Βουλή Σκοπίων”, όπου επίσης το μεσημέρι θα γίνει η αναβληθείσα χθες ψηφοφορία, καθότι ο Ζ.Ζάεφ δεν είχε συγκεντρώσει τους “80” για να περάσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα. Δύο βουλευτές του αλβανικού κόμματος BESA επιμένουν να μην υπάρχει στις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές ο όρος «μακεδονική» από την υπηκοότητα – ιθαγένεια και να μείνει μόνο το «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας». (σ.σ.Αν περνούσε κάτι τέτοιο θα ήταν ένα σούπερ “αλβανικό” δώρο στην ελληνική κυβέρνηση).

Στα καθ΄ημάς:

Πολύς θόρυβος, για το τίποτα, τα όσα γράφονται και μεταδίδονται. Αν ο Π. Καμμένος επιλέξει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, τότε ο πρωθυπουργός, θα ζητήσει, άμεσα, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, απόψε κιόλας!

Θα ακολουθήσει τριήμερο συζήτησης στη Βουλή.

Τι θα γίνει στο τέλος; Πολύ απλά, η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης! Δεδομένα τα “κουκιά”:  145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ + Κατερίνα Παπακώστα + οι ΑΝΕΛίτες Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Έλενα Κουντουρά + ο Ποταμίσιος Σπύρος Δανέλης, μας κάνουν 150. Στο νούμερο αυτό, το πιθανότερο, θα προστεθεί και ο Βασίλης Κόκαλης των ΑΝΕΛ που προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Δεν αποκλείεται, λένε οι ιντριγκαδόροι του πολιτικού μπερντε, να έχουμε και άλλον βουλευτή – έκπληξη που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Τούτων δοθέντων, ελάχιστους έως …κανένα ενδιαφέρει αν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση μόνο ο Π.Καμμένος και η “πιστή” του κ.Τσαρουχά, ή αν αποσυρθούν όλοι οι ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

Το …μοναστήρι νά’ ναι καλά και από καλογέρους…δόξα νά’ χει ο Θεός!

ΥΓ1: Κουίκ – Χρυσοβελώνη δεν είναι βουλευτές. Ο Καμμένος τους διόρισε στην κυβέρνηση, δεν συμφωνούν τώρα μαζί του, άρα μένουν στην κυβέρνηση.

ΥΓ2: Όσο πιο πολλοί ΑΝΕΛ-ίτες φύγουν, τόσο …χαρά μεγάλη θα νοιώσουν κάποιοι …κεντροαριστεροί, πρώην του ΠΑΣΟΚ,της ΔΗΜΑΡ, που το ΚΙΝΑΛ τους έχει χαρακτηρίσει…γυρολόγους. Σταθόπουλος, Μπίστης, Ραγκούσης…Ανεξάντλητη η δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ, πάντα έχει να προσφέρει…λύσεις.

ΥΓ3: Επειδή με τα παραπάνω, αν συμβούν, ο Π.Καμμένος δεν θα έχει τους 5 βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου να λογίζεται βάσει του κανονισμού της Βουλής Αρχηγός κόμματος, μία ακόμα …τούμπα σήμερα, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα επιλέξει ο ίδιος να ρίξει νερό στον μύλο των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Δεν θα διευκολύνει τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Αν το κάνει, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει», είχε πει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε, προχθές, στο Open.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

 

 

SHARE