Τσαβούσογλου εκτός ορίων: Δεν θα δώσουμε άδεια ούτε σε πουλί στο Αιγαίο

 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραχώρησε συνέντευξη σε τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό αλλά και σε τηλεοπτικό σταθμό συνεχίζοντας την πολιτική προκλήσεων προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει το skai.gr.

Χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, κατά την ραδιοφωνική του συνέντευξη και ερωτηθείς για τις έρευνες για φυσικό αέριο, σημείωσε: “Όχι μόνο κατά την διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης, αλλά και πριν δεν έχει γίνει αλλαγή στο καθεστώς στο Αιγαίο. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ακόμη και σε (περίπτωση) κάποια(ς) έρευνα(ς), δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια ούτε σε πουλί στο Αιγαίο.

Δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Τώρα ξεκινάμε κι εμείς τις έρευνες στην Κύπρο. Τους τελευταίους μήνες εμποδίσαμε γεωτρήσεις και διώξαμε τους Ιταλούς. Δεν θα επιτρέψουμε να πάρει κανείς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων”.

Παράλληλα, κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε νέες έμμεσες απειλές κατά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και σε σχέση με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, σημειώνοντας: “γνωρίζουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν (τους οκτώ) αλλά η Δύση άσκησε πίεση και άλλαξε η κατάσταση. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε ίδια θέματα θα είναι διαφορετική”.

SHARE