Τρέχουν τώρα στην κυβέρνηση να “μαζέψουν” την αποφυλάκιση Φλώρου – ΝΔ: Οι ισχυροί του χρήματος βγαίνουν από τις φυλακές

 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με το οποίο αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Όπως επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, «το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά». Στρέφει δε τα βέλη του και προς τη Νέα Δημοκρατία, υπενθυμίζοντάς της πως «τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις».

“Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις», επισημαίνει η ΝΔ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει:

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά.

Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίστηκε «με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» και πως συνιστά «πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».

 

Έτσι “εξηγείται” η αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου της Energa – Hellas Power

SHARE