Τραπεζικές θυρίδες: Πρώην υπουργός βάζει δυναμίτη στην εμπιστοσύνη πολιτών στο τραπεζικό σύστημα

Υπάρχουν υπουργοί ή πρώην, που τινάζουν στον αέρα την όποια προσπάθεια γίνεται για την εμπέδωση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα και στις συναλλαγές των πολιτών με αυτό….

Μιλώντας με αφορμή σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για μπλόκο στις τραπεζικές θυρίδες όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο πρώην υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου, το πήγε παραπέρα…

Υποστήριξε στην τηλεοπτική εκπομπή “Επί του πιεστηρίου” του Μάκη Κουρή,  πως «υπάρχουν γύρω στις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί».

«Οι συναλλαγές δεν πρέπει να γίνονται κανονικά; Όταν έχεις μια οικονομία που μπορεί να σταθεί στα πόδια τα δικά μας, δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες; Όλα αυτά γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

«Δεν πήραμε το μάθημα από τον υπέρογκο δανεισμό που μας έστειλε στα μνημόνια; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσαφηνίσω ότι δεν ξέρουμε ακόμη τι θα υπάρχει στο σχέδιο νόμου. Δεν γνωρίζουμε τα μέτρα, μια πρόταση έχει πρόταση.. Γίνονται συζητήσεις δεν είναι κάτι οριστικό.», ανέφερε.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι την συμπαράστασή σας στους έχοντες θυρίδες αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία που πρέπει να τύχει της ανάλογης συμπαράστασης, αλλά επαναλαμβάνω ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

Υπολογίζεται ότι συνολικά στο τραπεζικό σύστημα υπάρχουν περίπου 320.000 τραπεζικές θυρίδες, από τις οποίες είναι μισθωμένες περίπου οι 220.000 (ή το 70%).

 

SHARE