Τράπεζες, οικονομία, ανάπτυξη, Σκοπιανό σε δεύτερη μοίρα – “Τα λερωμένα τ’ άπλυτα” στο πρώτο τραπέζι – πίστα του πολιτικού συστήματος

 

Η χώρα μπήκε για τα καλά στον αστερισμό των σκανδάλων ή αν θέλετε της σκανδαλολογίας. Η τρίτη και τέταρτη αξιολόγηση της οικονομίας από τους “θεσμούς”, το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, η ανάταξη του τραπεζικού συστήματος, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, το Σκοπιανό και ο,τιδήποτε άλλο ( ακόμα και τα χάλια στον τομέα της υγείας που βιώνουν οι πολίτες) που αφορά στην καθημερινότητα και το αύριο των πολιτών, έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

-Ποιός ασχολείται με την  επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Ντανιέλ Νουί  που έρχεται στην Αθήνα στις 27-28 Φεβρουαρίου για κρίσιμες συναντήσεις με την Τράπεζα Ελλάδος και τους τραπεζίτες που θα καθορίσουν τις κινήσεις που προγραμματίζουν να υλοποιήσουν οι τράπεζες τους επόμενους μήνες στην κατεύθυνση μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με αιχμή τις ρυθμίσεις, τις πωλήσεις και την διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών;

Ποιός ασχολείται με το eurogroup στις 19 του μήνα  για την δόση των 5,7 δισ. και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους;
Στις 22 Φεβρουαρίου φθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών και στις 26 οι Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) και ο Πίτερ Ντόλμαν, ο νέος επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ που αντικατέστησε την Ντέλια Βελκουλέσκου.

-Ποιός ασχολείται με την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 20-22 Απριλίου στην Ουάσιγκτον;

Είναι τέτοιο το μένος κατά του “παλαιού πολιτικού συστήματος” σε κυβερνητικούς κύκλους, ώστε πολλοί, ήδη κάνουν λόγο για τα επόμενα “σκάνδαλα” ή σκάνδαλα που θα βγουν στη φόρα και θα αφορούν τραπεζίτες για δάνεια – χρηματοδοτήσεις του παρελθόντος σε εκδότες, επιχειρήσεις και κόμματα, ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλη μία φαρμακευτική εταιρεία με παρεμφερείς πρακτικές με αυτές της Novartis κα.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι το σκάνδαλο Novartis είναι “μέγα σκάνδαλο” και ότι θα ακολουθήσουν συνταρακτικές αποκαλύψεις από την έρευνα, που ουσιαστικά ξεκινάει τώρα. Υπουργοί, παρότι “δεν γνωρίζουν”, επιμένουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και σε κομματικές συγκεντρώσεις, ότι πολλοί από τους 10 “κατηγορούμενους” για τη Novartis, αν όχι όλοι, έχουν χρηματιστεί!

 Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, μιλούν για σκευωρία και κατασκευασμένη υπόθεση από κυβερνητικά στελέχη (αναφέρεται το όνομα Δ.Παπαγγελόπουλος)  και παράγοντες της δικαιοσύνης, που χρησιμοποιούν “κουκουλοφόρους” μάρτυρες με “σκοτεινό παρελθόν”, με στόχο να απαξιωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Εάν η πορεία της υπόθεσης και η έρευνα δικαιώσουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί διεφθαρμένου και μιζαδόρικου παλαιού πολιτικού συστήματος τότε προσδοκά τεράστια πολιτικά οφέλη, ακόμη και εκλογική νίκη στην επόμενη αναμέτρηση. Εάν όμως το όλο θέμα καταλήξει σε δικαστικό και πολιτικό φιάσκο με αναπόδεικτες κατηγορίες, τότε θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα…
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ “ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ”
Η συζητούμενη εδώ και πολύ καιρό “συμμαχία” μερίδας Καραμανλικών στελεχών με το ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τις τελευταίες ημέρες, άρχισε να φουντώνει, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από στελέχη του κόμματος, όπως ο βουλευτής Βλάχος και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Ευ. Αντώναρος.
Η απόφαση Μητσοτάκη να διαγράψει τον Ευ.Αντώναρο από τη ΝΔ, προβάλλεται με πηχιαίους τίτλος από τα ΜΜΕ, ως να επρόκειτο για τον…ηγέτη της Παράταξης, που χωρίς αυτόν η χώρα…δύσκολα θα προχωρήσει στην επόμενη ημέρα! Η προβολή αυτή, δημιουργεί μεγάλο θέμα στη ΝΔ, αλλά παράλληλα και κυρίως, ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προβάλλεται ως η μόνη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας απέναντι στο “σκορποχώρι”…
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, θαεισηγηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να συνδράμουν όλοι στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, λέγοντας ότι αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί και η πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Τζανακόπουλος έχει δηλώσει ότι η Προανακριτική Επιτροπή είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων. Είπε, ακόμα, ότι την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή θα στηρίξει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τοποθέτησε χρονικά τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής μετά την Καθαρά Δευτέρα, που είναι στις 19 Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναφερθεί στη θετική πορεία της οικονομίας, στις επιτυχημένες εξόδους της Ελλάδας στις αγορές και να παρουσιάσει τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, τόσο το διάστημα μέχρι την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018, όσο και μετά από αυτή.

SHARE