Τράπεζα Πειραιώς: Ικανοποιητικός αριθμός προσφορών για το Ερρίκος Ντυνάν

Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της “ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.”, που κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, γνωστοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση:

Η Τράπεζα Πειραιώς A.E. ανακοινώνει ότι σήμερα, 3 Αυγούστου 2018, ολοκληρώθηκε η Α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας “ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.”, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, με την εμπρόθεσμη υποβολή ικανοποιητικού αριθμού μη δεσμευτικών προσφορών, από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Τις προσεχείς ημέρες, η Τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης, θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες προσφορές προκειμένου να επιλεγούν εκείνες που θα προχωρήσουν στη Β´ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής της.

Μετά το έλεγχο των μη δεσμευτικών προσφορών ως προς την επάρκειά τους με τους όρους της διαδικασίας, οι επενδυτές που θα περάσουν στο επόμενο στάδιο θα προχωρήσουν στους απαιτούμενους οικονομικούς και νομικούς ελέγχους πριν το στάδιο των δεσμευτικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των επενδυτών που είχαν υπογράψει τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) στο πλαίσιο του διαγωνισμού περιλαμβάνονται το CVC Capital Partners, το sovereign fund του Άμπου Ντάμπι Mubadala, η Farallon Capital Management, η Invel, η Pillarstone και η Apostolopoulos Holdings, ενώ ενδιαφέρον έχε εκδηλωθεί από το Ίδρυμα Ωνάση που έχει υπογράψει MoU με το υπουργείο Υγείας, με στόχο την επανένταξη του Ντυνάν στο ΕΣΥ.

 

SHARE