ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ -ΤΡΑΓΩΔΙΑ! 15 οι νεκροί μετανάστες – 4 προσφυγόπουλα πνίγηκαν

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων έπειτα από βύθιση ξύλινης λέμβου στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες, στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού, ναυαγοσωστικό σκάφος, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος της FRONTEX, αλιευτικά σκάφη ενώ έχουν δεσμευθεί και τα παραπλέοντα πλοία.

Επίσης αναμένεται να φτάσει στη θαλάσσια περιοχή κλιμάκιο βατραχανθρώπων του ΛΣ προς εντοπισμό του ξύλινου σκάφους στο βυθό και ανεύρεση τυχόν εγκλωβισμένων μέσα σε αυτό.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί, από πλωτά μέσα, που έσπευσαν στο σημείο, τρία άτομα και έχουν ανασυρθεί 15 σοροί. Πρόκειται για πέντε παιδιά και δέκα ενήλικες. Αναζητούνται ακόμη τρία άτομα.

Οι διασωθέντες, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, που κατόρθωσαν να βγουν στη στεριά, αναφέρουν ότι επέβαιναν στη βάρκα 21 περίπου άτομα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
Την προσπάθειά τους να βρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή τουλάχιστον έξι συνάνθρωποί μας εκ των οποίων τέσσερα παιδιά.
Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων μια λέμβος προερχόμενη από την Τουρκία ανατράπηκε ανοιχτά του Αγαθονησίου.

Τρεις διασωθέντες, που έφτασαν στις ακτές ενημέρωσαν τις Αρχές ότι στη λέμβο επέβαιναν 21 άτομα. Μέχρι στιγμής οι άνδρες του λιμενικού έχουν εντοπίσει τις σορούς έξι ατόμων μεταξύ αυτών και τεσσάρων παιδιών.

SHARE