Τουρκία: Δεν κάνουμε πίσω σε Κύπρο, Αιγαίο, Α.Μεσόγειο

Η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση από τα συμφέροντά της για τους υδρογονάνθρακες, ούτε στην Κύπρο, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Fuat Oktay.

Σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό του 2019, ο Oktay ανέφερε ότι «οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε βήματα που προσπαθεί να κάνει εναντίον της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα και ο ελληνοκυπριακός τομέας, οι οποίοι είναι κακομαθημένοι από την ΕΕ».

«Σε αυτό το θέμα, μαζί με την αποφασιστικότητα μας, τις διπλωματικές μας προσπάθειες δείχνουμε και τη στρατιωτική μας δύναμη και την πολιτική μας στην ενέργεια», ανέφερε ο Oktay, ο οποίος όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, υποστήριξε ότι για την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται οι λεπτομερείς σεισμικές έρευνες από τα τουρκικά πλοία.
«Μετά από αυτές τις σεισμικές έρευνες χρησιμοποιούμε το εθνικό μας γεωτρύπανο, τον “Πορθητή”, που παραλάβαμε στις 30 Οκτωβρίου 1917, για γεωτρήσεις στα ρηχά και βαθιά θαλάσσια νερά.
Μετά τον “Πορθητή” θα συμπεριληφθεί στο νηολόγιό μας και το δεύτερο γεωτρύπανό μας στις αρχές του 2019» τόνισε ο Oktay.

SHARE