ΜΑΞΙΜΟΥ: ΠΡΟΣ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÊÁÑ. ÐÁÐÏÕËÉÁ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ   /PHASMA/Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓΣε τροχιά ρήξης με το Βερολίνο και την κυβέρνηση Μέρκελ, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα απορρίπτει τις γερμανικές προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για απόδειξη ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση, σχολιάζοντας το έγγραφο που δημοσίευσε το Reuters.
Είναι φανερό ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Οι ίδιοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά».

Ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης.

«Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης» καταλήγουν.

SHARE