Τι λένε τα… νούμερα της ΕΛΑΣ για το συλλαλητήριο

 

Οπως και στη Θεσσαλονίκη έτσι και τώρα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα οι διοργανωτές και η ΕΛ.ΑΣ. δίνουν εντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις για την προσέλευση του κόσμου.

Σε 140.000 ανθρώπους υπολογίζει η ΕΛΑΣ τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, την ώρα που οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές. Η ΕΛΑΣ, προφανώς “υπάκουσε” σε άνωθεν εντολές και κατέβασε το νούμερο εκεί που …βολεύει. Η αλήθεια είναι ότι και οι διοργανωτές, θύμισαν παλιές ανακοινώσεις κομμάτων, που υπερέβαλαν ως προς τον αριθμό των συγκεντρωθένων. Αντικειμενική εκτίμηση, όσο μπορεί να κάνει κανείς, είναι ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν από 400-600.000 πολίτες.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου. 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. 

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

 

SHARE