Θεοδωράκης: Ψηφίζω από πατριωτικό καθήκον “Πρέσπες” – Ο κ.Τσίπρας χθες ήταν με έναν ακροδεξιό και τον Μαδούρο

«Λογική λύση» βλέπει ο Σταύρος Θοδωράκης τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στη συνέντευξη που έδωσε στον Αντώνη Σρόιτερ (Alpha) εξήγησε γιατί λέει «ναι» στις Πρέσπες.

«Πρέπει να σκεφτούμε ότι όλος ο κόσμος αναγνωρίζει γείτονες ως Μακεδονία – με τη Συμφωνία μπαίνει το «βόρεια» που σημαίνει τμήμα, όχι όλη η Μακεδονία. Δίνεται ευκαιρία. Και το ΝΑΤΟ έχει πιέσει τους γείτονες να αλλάξουν όνομα». 

Η χθεσινή απόφαση για ψήφο κατά συνείδηση  δίνει παράταση ζωής στο Ποτάμι;

Δεν κοιτάζω την πολιτική μου επιβίωση. Σκέφτομαι την πατρίδα, τους Έλληνες, την κοινωνία, την οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο ποτάμι και ξέρω ότι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον. 

Οι βουλευτές σας θα παραμείνουν;

Όλα αποδεικνύονται στην πράξη. Αρκετοί πρόδωσαν το Ποτάμι. Αυτοί που έμειναν δεν νομίζω ότι θα πάνε κάπου αλλού.

Πως βλέπει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κεντροαριστερά

Με τον κ.Τσίπρα μπορώ να συζητήσω για το κοινό καλό, αλλά δεν έχω κανένα λόγο για να συζητήσω τα πολιτικά του όνειρα. Χθες ήταν με έναν ακροδεξιό και τον Μαδούρο, τώρα ευρωπαϊστής. Ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός είναι μόνιμη επιλογή, όχι ευκαιριακή.

Για την αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις εκλογές

Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη διάθεση του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι, που τις κρίσιμες εβδομάδες θα επιλέξουν το Ποτάμι. Δεν θα παραμείνω στην πολιτική με δεκανίκια, αν δεν μπούμε στη βουλή, θα πάω σπίτι μου.

SHARE