Θα ψηφίζουν οι κάτοικοι εξωτερικού, εγγεγραμμένοι στους καταλόγους

 

Στην πρόταση της ΝΔ για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού απάντησε θετικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ «κρούει ανοιχτές θύρες».

«Κάτω από ισχυρές πιέσεις που δέχεται από τους βαρόνους του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και ψάχνει να βρει ένα πρόσχημα, ώστε να μην ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για κατάτμηση της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ακουσα τον κ. Μητσοτάκη να προσπαθεί να υπεκφύγει μπροστά σε μια νέα πρόταση μεταρρυθμιστική για την κατάτμηση των περιφερειών, που είναι αναγκαία για να μην συνεχίσει η βαρονία. Μια πρόταση που η ίδια η ΝΔ είχε θέσει ως προϋπόθεση. Κάτω από τις πιέσεις των βαρόνων υιοθετεί μια άλλη θέση. Το πρόσχημα είναι η ψήφος των εγγεγραμμένων στους καταλόγους που κατοικούν στο εξωτερικό. Του απαντώ ότι κρούει ανοικτές θύρες. Αυτούς τους ανθρώπους που αναγάαστηκαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, η δική του παράταξη τους έδιωξε στο εξωτερικό και εμείς θα τους δώσουμε δικαίωμα ψήφου εξ αποστάσεως. Ποιο θα είναι το πρόσχημα, που θα σκαρφιστεί τώρα που δεσμεύομαι ότι η επόμενη πρωτοβουλία θα είναι η θεσμοθέτηση της ψήφου των εγγεγραμμένων που ζουν στο εξωτερικό;»

SHARE