Ταϊλάνδη: Στα χέρια του “Θεού της βροχής” 4 παιδιά – προπονητής – Σώθηκαν τα “8”

 

Λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους από τον λαβύρινθο πλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη
Τα 8 από τα 12 αγόρια που παγιδεύτηκαν μαζί με τον προπονητή διασώθηκαν.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», είπε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης, εκτιμώντας πως η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.

Και οι πέντε εναπομείναντες μικροί ποδοσφαιριστές θα βγουν «ταυτόχρονα»,καθοδηγούμενα από τα μέλη της ομάδας, διευκρίνισε.

“Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τον καιρό και το ενδεχόμενο νέων ισχυρών βροχοπτώσεων.
«Όπως όλοι μας αναφέραμε, το βασικό είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερες από 20 ώρες για να προετοιμαστούμε» είπε.

«Και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Εάν ο θεός της βροχής μας βοηθήσει, τότε πιθανόν θα μπορούμε να εργαστούμε ταχέως. Όμως, εάν ο θεός της βροχής δεν βοηθήσει, τότε θα είναι δύσκολο».

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΧΘΕΣ, 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στα οκτώ έχουν φθάσει τα παιδιά που έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Το 8ο παιδί μεταφέρθηκε πάνω σε φορείο εκτός σπηλιάς λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο επιτόπια μαρτυρία.

Στις 4.00 ώρα Ελλάδας πηγή προσκείμενη κοντά στους επικεφαλής της επιχείρισης διάσωσης επιβεβαίωσε τον απεγκλωβισμό και του 8ου παιδιού.

Ακολούθως, στις 16.36, ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας του Ταϊλανδέζικου Ναυτικού ανακοίνωσε το τέλος της σημερινής επιχείρησης. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την έξοδο των τεσσάρων παιδιών, χωρίς να δώσει κάποια περαιτέρω πληροφορία για την κατάσταση της υγείας τους ή για το βαθμό ικανοποίησής του από την πορεία της επιχείρησης

Μιλώντας νωρίτερα ο επικεφαλής της αποστολής Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν είχε εκφράσει ελπίδες ότι μέσα στις επόμενες ώρες “θα υπάρξουν καλά νέα” και πρόσθεσε ότι “χρησιμοποιούμε περισσότερους διασώστες σε σχέση με χθες, αλλά από την ίδια διεθνή ομάδα που απεγκλώβισε τα πρώτα τέσσερα παιδιά”.

“Τηγανιτό ρύζι”

“Τα τέσσερα παιδιά είναι καλά. Παραπονέθηκαν πως είναι πεινασμένα και θέλουν τηγανιτό ρύζι με βασιλικό”, είπε ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, αναφερόμενος σ’ ένα δημοφιλές ταϊλανδέζικο φαγητό. Ωστόσο οι γιατροί “τα κρατούν μακριά” από τους γονείς τους, για να αποφύγουν τον κίνδυνο να μολυνθούν, καθώς είναι πολύ εξασθενημένα.

 

Διασώθηκε και έβδομο παιδί από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ

 

 

Ένα ακόμη παιδί απεγκλωβίστηκε στην Ταϊλάνδη

SHARE