Τα “γυρίζει” το Ποτάμι: Αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, ο Α.Τσίπρας πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης!

Την ανάγκη να επιβεβαιώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, επισημαίνει το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα καταψηφίσει τη συμφωνία.

Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΟ του Ποταμιού αναπροσαρμόζει τα δεδομένα, καθώς οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς, που έως σήμερα προσμετρούνταν στα «υπέρ» της Συμφωνίας, δεν είναι…δεμένοι.
Χωρίς αυτές τις τρεις ψήφους, η κυβέρνηση δεν έχει τις 151 ψήφους, για να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγα λεπτά αργότερα…

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με προσωπική δήλωση που δημοσίευσε λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ, έδειξε πως ο ίδιος προσανατολίζεται να ψηφίσει υπέρ.
«Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο» δήλωσε

SHARE