Τα μέτρα για το δημογραφικό που ανακοίνωσε στην Ουγγαρία ο Όρμπαν – “Προστασία από τους μετανάστες”

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν παρουσίασε χθες Κυριακή την εκστρατεία του για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.  Ανακοίνωσε  μέτρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την αύξηση της γεννητικότητας στην Ουγγαρία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα και μίλησε για την υπεράσπιση των “χριστιανικών κρατών” ενάντια στη μετανάστευση, την οποία συνέδεσε με την εγκληματικότητα.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η παράταση του χρόνου εξόφλησης των δανείων όσων οικογενειών έχουν τουλάχιστον δύο παιδιά, ενώ όσες γυναίκες κάτω των 40 ετών παντρεύονται θα μπορούν να λάβουν άτοκο δάνειο ύψους 10 εκ. φιορίνιων (περίπου 31.000 ευρώ). Το ένα τρίτο του χρέους τους θα διαγράφεται μόλις αποκτήσουν το δεύτερο παιδί τους, ενώ μόλις αποκτήσουν τρίτο θα απαλλάσσονται από το σύνολο του χρέους τους. Επίσης όσες γυναίκες έχουν τέσσερα και παιδιά και πάνω προβλέπεται να απαλλάσσονται ισοβίως από τον φόρο εισοδήματος.

Άλλα μέτρα του οποίου προβλέπουν τη δημιουργία επιπλέον 21.000 θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και την επιδότηση αγοράς 7θέσιων αυτοκινήτων.

“Λίγο πριν τις ευρωεκλογές, η Ευρώπη έφτασε ξανά στο σημείο να πρέπει να υπερασπιστούμε την ουγγρική μας ταυτότητα, τη χριστιανική μας κληρονομία”, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατά την ομιλία του για την κατάσταση του έθνους.

“Πριν τριάντα χρόνια πιστεύαμε ότι είχαμε ρίξει μια και καλή στον κάλαθο των αχρήστων την κομμουνιστική σκέψη, η οποία κήρυττε το τέλος των κρατών. Φαίνεται ότι κάναμε λάθος. Ξανά ζητούν έναν κόσμο χωρίς κράτη, θέλουν ανοικτές κοινωνίες και είναι παρόντες ξανά αυτοί που θέλουν να αφανίσουν τις παραδόσεις μας και να πλημμυρίσουν τις χώρες μας με ξένες κουλτούρες”, επέκρινε ο Όρμπαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η μετανάστευση οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας, κυρίως εναντίον των γυναικών, και επιτρέπει να εισέλθει ο ιός της τρομοκρατίας”.

Ο Όρμπαν εμφανίστηκε ανήσυχος για “τη συνεχή μείωση των χριστιανών” στην Ευρώπη και “την αλλαγή στη σύνθεση άλλοτε χριστιανικών χωρών”.

“Γεννιούνται ολοένα και λιγότερα παιδιά στην Ευρώπη. Για τη Δύση η απάντηση είναι η μετανάστευση. Για κάθε χαμένο παιδί θα πρέπει ένα να εισέρχεται (στην Ευρώπη) και τότε οι αριθμοί θα είναι εντάξει”, σχολίασε. “Όμως δεν χρειαζόμαστε αριθμούς. Χρειαζόμαστε Ούγγρους”, τόνισε ο Όρμπαν.

Εκτός από τις ευρωεκλογές το κυβερνών κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού θα αντιμετωπίσει φέτος και αυτοδιοικητικές εκλογές και, παρά μια σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες, φαίνεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του με το σύνθημα: “Ζήτω η Ουγγαρία και ζήτω οι Ούγγροι”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE