Τα είπαν για μιάμισι ώρα Τσίπρας – Παπανδρέου – “Εθνική γραμμή”

 

Με τον  πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση διήρκεσε μιάμισι ώρα…

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, με έμφαση στα ελληνοτουρκικά, στις διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό και στο Κυπριακό.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «ενημέρωσα τον @GPapandreou για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα».

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «η εξωτερική πολιτική, και ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς. Όπως ξέρετε, έχω πει ότι συνεχίζω τις δικές μου επαφές σε διεθνές επίπεδο και λόγω των καθηκόντων μου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά και άλλων διεθνών καθηκόντων. Και θεωρώ όχι απλώς απαραίτητη αλλά και φυσιολογική τη σωστή ενημέρωση και συνεννόηση και με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και με την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη, διότι εάν υπάρχει η δυνατότητα η χώρα μας να έχει επιτυχίες, να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο η εθνική συνεννόηση, η εθνική γραμμή. Και πιστεύω ότι είναι το καθήκον μας όλοι αυτό να υπηρετήσουμε», ενώ τόνισε ότι «επιδιώκουμε» να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

SHARE