ΤΑ ΔΥΟ “ΟΧΙ” ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΜΑΤ

Διαδηλωτές κρατώντας πανό και σημαίες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. Με κινητοποιήσεις, απεργίες και κλειστά καταστήματα αντιδρούν κάτοικοι και φορείς της Λέσβου στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει στο 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων είναι η άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, αλλά και η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Η Λέσβος με τη μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων της στην πλατεία Σαπφούς, είπε όχι στον αυξημένο ΦΠΑ από τον Ιούνιο, είπε όχι στην απαράδεκτη κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους καταυλισμούς.  Σύμφωναμε τοπικά ΜΜΕ η πορεία είναι πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς οι διαδηλωτές πλησιάζουν τους 3.000.

Η αστυνομία και τα ΜΑΤ απέκλεισαν την περιοχή όπου μιλάει ο πρωθυπουργός, ενώ η αγορά της Μυτιλήνης έδωσε το δικό της ηχηρό μήνυμα,  καθώς όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία Τσίπρα, για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τα  καταστήματα έχουν κατεβασμένα τα ρολά, ενώ οι δρόμοι στην αγορά της Μυτιλήνης είναι έρημοι από κόσμο.

 

SHARE