Συντάξεις-Επιδόματα: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Νωρίτερα, λόγω Πάσχα, θα πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται  συνταξιούχοι, άνεργοι και δικαιούχοι επιδομάτων όπως το επίδομα ενοικίου, το ΚΕΑ, παιδιών, υπερήλικων ανασφάλιστων.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, όπως και το πρώην ΙΚΑ. Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον πρώην ΟΓΑ. Όλες οι επικουρικές συντάξεις, όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), θα καταβληθούν στους δικαιούχους τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.

ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια ανέργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

ΟΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχεδιάζει την καταβολή των προβλεπόμενων ποσών στους δικαιούχους έως τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου.

-Το επίδομα ενοικίου, στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν εντός Μαρτίου. Τα επίσημα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ δείχνουν ότι στο σύστημα έχουν υποβληθεί συνολικά 396.118 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 204.671 έχουν ήδη εγκριθεί. Θα δοθούν μάλιστα και  αναδρομικά ποσά, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

-Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Αναπηρικά, διατροφικά  επιδόματα.

Συντάξεις και επιδόματα των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Ο ΟΠΕΚΑ σχεδιάζει μία εμβόλιμη πληρωμή ποσών Επιδόματος Παιδιού, αντιμετωπίζοντας αστοχίες της πρώτης πληρωμής για περιορισμένο πλήθος δικαιούχων.

 

SHARE