Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας: Γιούνκερ, Τουσκ θέτουν το θέμα των 2 στρατιωτικών μας – Νέοι λεονταρισμοί Ερντογάν

 

Νέο μήνυμα από τα …συνηθισμένα του,στη Δύση, απηύθυνε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει της Συνόδου Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης το απόγευμα της  Δευτέρας στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου θα συναντηθεί με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ. Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται, μεταξύ άλλων, να του θέσουν και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Ο Ερντογάν διεμήνυσε σε ομιλία του στην Τραπεζούντα, ότι η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση, σημειώνοντας μάλιστα πως για τα όσα επιρρίπτουν στην Τουρκία σχετικά με την επέμβαση στην Αφρίν, ο ίδιος έχει βίντεο που τα αντικρούουν, τα οποία μάλιστα, όπως είπε, πρόκειται να προσκομίσει στη Σύνοδο τη Δευτέρα.  Προειδοποίησε μάλιστα ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων.

Ο Ερντογάν θα θέσει στην Ευρωτουρκική Σύνοδο το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης των Τούρκων πολιτών στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επίσπευση των διαδικασιών εκταμίευσης της οικονομικής βοήθειας για τους πρόσφυγες. Επιπλέον,  θα ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Tο Σάββατο στη Σαμψούντα

Ερντογάν: Video με πολεμικές ιαχές – “Τεχνητά τα σύνορα, θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία”!

 

 

SHARE