Συμπληρώθηκε ο “μαγικός αριθμός 151” για τις “Πρέσπες” – Τέλειωσε το παραμύθι – Στο “ποτάμι” των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ η Βουλή

Τέλειωσε και το παραμύθι με τις …αντιρρήσεις βουλευτών που θα απειλούσαν, υποτίθεται,  την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση για “ψήφο κατά συνείδηση” που πήρε το πολυδιασπασμένο και ουσιαστικά ανύπαρκτο ΠΟΤΑΜΙ, φέρνει το “ναι” στη Συμφωνία.

Οι “Πρέσπες”, για τις οποίες ΗΠΑ,ΕΕ, ΝΑΤΟ “προσκυνούν”, είτε συμφωνεί ο λαός είτε όχι (σ.σ. ένα δημοψήφισμα θα έδινε την απάντηση αλλά …ποιος τολμά;), θα περάσουν στη Βουλή, πιθανόν και με παραπάνω από 151 ψήφους!

Τη συμφωνία θα υπερψηφίσουν σίγουρα 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 2 πρώην ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, 1 ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, 1 η ανεξάρτητη, πρώην ΝΔ και νυν υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και οι 2 Ποταμίσιοι  Σταύρος Θεοδωράκης και  Γιώργος Μαυρωτάς. Σύνολο, 151!

Επιπλέον, είναι πιθανό να δώσουν θετικές ψήφους ο Ποταμίσιος Σπύρος Λυκούδης, αλλά και ο ΔΗΜΑΡ-ίτης, που στεγάζεται στο ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

 

ΤΟ BANKWARS ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΙ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Περάσαμε…μέρες αγωνίας στα τηλεπαράθυρα και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για το αν θα πάρει ή όχι τους 151 ο Α.Τσίπρας στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης.

Το bankwars, βάζοντας κάτω την απλή λογική, είχε από την Παρασκευή 11 του μηνός γράψει πως οι 151 υπάρχουν, αναφέροντας και τα ονόματα.

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με τη Συμφωνία των Πρεσπών! Τα σενάρια που διακινούνται για εντυπωσιασμό, είναι …για μικρά παιδιά.

Οι “Πρέσπες”, για τις οποίες ΗΠΑ,ΕΕ, ΝΑΤΟ “προσκυνούν”, είτε συμφωνεί ο λαός είτε όχι (σ.σ. ένα δημοψήφισμα θα έδινε την απάντηση αλλά …ποιος τολμά;), θα περάσουν στη Βουλή, πιθανόν και με παραπάνω από 151 ψήφους!

Τι λέει η κοινή λογική:

-Έχουμε 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που… ψηφίζουν τα πάντα όλα.

– Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα. Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Έλενα  Κουντουρά…στανταράκια!

Φθάνουμε στους 149.

Αν ψηφίσουν θετικά οι Ποταμίσιοι Θεοδωράκης – Μαυρωτάς – Λυκούδης, πάμε στους 152.

Αν αυτοί οι τρεις επιλέξουν να απέχουν, γιατί…τσαντίστηκαν που τους πήρε ο Τσίπρας τον Δανέλλη, αναζητούνται δύο να να γράψει το …κοντέρ “151”.

Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί; 

Ο ένας, είναι υφυπουργός, ο κ.Β.Κόκαλης προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, που δύσκολα θα πει όχι, αν του ζητηθεί για να συμπληρωθεί ο “μαγικός αριθμός”. Ο άλλος, καθόλου δεν αποκλείεται να είναι ο Θ.Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, που είναι υπέρ της Συμφωνίας, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του, καθώς βρίσκεται στην “ομπρέλα” του ΚΙΝΑΛ. Χθες, η Φώφη Γεννηματά, για να έχει καλυμμένα τα νώτα της και μην της βγει το…φασούλι, φρόντισε να δηλώσει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα θέσει στην ψηφοφορία θέμα κομματικής πειθαρχίας. Σημειώστε, πως αν χρειαστεί, κάθε άλλο παρά απίθανο είναι να πει “ναι” και ο …απίθανος Ζουράρις…

 

Συμφωνία Πρεσπών: Αγωνία άνευ αντικρύσματος – Και εδώ υπάρχουν 151+

 

Για όσους δεν κατάλαβαν τι έγινε και τι θα γίνει στη Βουλή για τις “Πρέσπες”…

SHARE