Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον Δημήτρη Σιούφα

ÂÏÕËÇ ÏÍÏÌÁÓÔÉÊÇ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÃÉÁ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Με την οικογένεια του στενού του φίλου Δημήτρη Σιούφα, πρώην προέδρου της Βουλής, υπουργού και βουλευτή, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, επικοινώνησε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλειά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία, που θα τελεστεί τη Δευτέρα.

«Ο Δημήτρης Σιούφας άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή με τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα και τη μετριοπάθειά του, αρχές που προάγουν τη δημοκρατία και τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του» έγραψε ο Πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο twitter. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και την παράταξή του Δημήτρη Σιούφα.

Είχαν προηγηθεί ανάλογα μηνύματα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, ενώ συλλυπητήρια στην οικογένεια Σιούφα απηύθυνε και το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, η κηδεία του Δημήτρη Σιούφα δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, «όπως θα άρμοζε στην περίσταση, καθώς γίνεται σεβαστή σχετική επιθυμία», κατόπιν επικοινωνίας του με την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής και υπουργού και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. «Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος και πολιτικός που άφησε σημαντικό έργο, υπηρετώντας πάντα με αυταπάρνηση τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία» σημείωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Εσωτερικών.

SHARE