Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για την προκλητικότητα της Άγκυρας

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Κατά τη συνομιλία που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Άγκυρας, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε σε αυστηρό τόνο πως η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει άμεσα τις παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο.

Ο κ. Τσίπρας επίσης επεσήμανε πως γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο» πως ο κ. Τσίπρας «δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,
ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και
ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα  κυριαρχικά της δικαιώματα».

Απαντώντας, κυβερνητικός αξιωματούχος άφησε αιχμές κατά του Τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του».

SHARE