Συγκλονιστικές αποκαλύψεις; Κρεμαστινού: Είχαν ζητήσει από τον Αντρέα να εκτελέσουν τον Γιώργο Κουρή! (video)

Σε ένα αφιέρωμα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου στο «Κανάλι της Βουλής», ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κρεμαστινός μιλάει για τον Ανδρέα, του οποίου υπήρξε γιατρός και φίλος, αποκαλύπτοντας διάφορες πτυχές για τη ζωή και την πολιτική του.

Αρχικά ο Δ. Κρεμαστινός τον περιέγραψε με «3 Άλφα», ως «Απρόβλεπτο, Αιφνίδιο για φίλους και αντιπάλους και Αποφασιστικό. Έκανε κινήσεις που δεν περίμεναν οι αντίπαλοί του, αυτός ήταν ο κώδικας πολιτικής σκέψης του».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αποκάλυψε την προσπάθεια του Αντρέα Παπανδρέου να διασώσει την Γιουγκοσλαβία και την επιμονή της Κυβέρνησης Κλίντον να στηρίξει την Τουρκία και όχι τη διάσωση της γειτονικής χώρας και τον χαρακτήρισε «τρομερό παίκτη του πόκερ στην εξωτερική πολιτική».

Μίλησε για τα νομοσχέδια για την υγεία και την παιδεία. Το μεν πρώτο, παρότι ήταν έτοιμο και αποφασισμένο, δεν προχώρησε μετά το θάνατο του Α.Παπανδρέου ενώ το δεύτερο δεν προχώρησε λόγω πιέσεων από οργανωμένα συμφέροντα. Όπως είπε ο κ. Κρεμαστινός «θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο κ.Κρεμαστινός αποκάλυψε ότι πασίγνωστο σύμβολο της Αριστεράς είχε προτείνει τον Παπανδρέου να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα αριστοκρατίας τονίζοντας του ότι ο ελληνικός λαός αρνείται να μπει στο σωστό δρόμο.

Μίλησε για τη σχέση αμοιβαίου σεβασμού που είχε ο Παπανδρέου με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και τη «σκοτεινή» όπως την χαρακτήρισε περίοδο του Ωνασείου.

Ο Κρεμαστινός τόνισε ότι η κατάσταση του Παπανδρέου δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από κάθε πλευρά ενώ αποκάλυψε πως στο τέλος τον είχαν αφήσει όλοι μόνο.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη του πρώην υπουργού πως είχαν προτείνει στον Παπανδρέου σε σύσκεψη με τη συμμετοχή μυστικών υπηρεσιών την εκτέλεση του Γιώργου Κουρή (το επίμαχο στιγμιότυπο μετά το 1:13:00 του παρακάτω βίντεο) την εποχή που δημοσίευε προσωπικές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη, κάτι που ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε πεισματικά και όπως είχε πει στον Δ. Κρεμαστινό “όταν ένας πρωθυπουργός υιοθετεί εγκληματικές σκέψεις, παίρνει διαζύγιο με την Δημοκρατία”.

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό ο Κουρής εκδικούνταν έτσι το ΠΑΣΟΚ που δεν του είχε δώσει ένα τεράστιο ποσό το οποίο ζητούσε.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου, τη σχέση του Ανδρέα με την Αριστερά και τα σχέδια του να φέρει τα Αραβικά κεφάλαια στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στα λάθη που έκανε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πορείας του άλλαξε απόψεις ενώ αποκάλυψε άγνωστες πτυχές για τις μάχες που έδωσε για τη ζωή του αλλά και πως αντιμετωπίστηκε όταν πλέον είχε παραιτηθεί.

Πηγή thecaller.gr

SHARE