Στρος Καν: Τον αθωώνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση μαστροπείας

strauss kahnΤην «ξεκάθαρη και απλή» αθώωση του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν από την κατηγορία της μαστροπείας και την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε ένα οργανωμένο δίκτυο πορνείας ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας στο ποινικό δικαστήριο της Λίλλης.

«Σταθμίζοντας όλα τα στοιχεία υπέρ και εις βάρος του κατηγορουμένου, θεωρώ ότι ούτε τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση ούτε από τις καταθέσεις δεν επέτρεψαν να τεκμηριωθεί η ενοχή του κ. Στρος-Καν» δήλωσε ο εισαγγελέας της Λίλλης (βόρεια Γαλλία) Φρεντερίκ Φεβρ.


Μιλώντας στο ποινικό δικαστήριο της Λίλλης, ο εισαγγελέας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η «κακή φήμη» του επικρατέστερου για τις προεδρικές εκλογές του 2012 «δε μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί τεκμήριο ενοχής».


Η πρόταση της εισαγγελίας καθιστά λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο να καταδικαστεί ο άλλοτε πανίσχυρος πολιτικός άνδρας, ηλικίας 65 ετών. Η δίκη θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα με τις τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης αύριο, ωστόσο δεν αναμένεται να εκδοθεί ετυμηγορία σύντομα.

SHARE